De essentie van engelen

 

De essentie van engelen

Natuurgeneeskundige Henny van der Veen – o.m. bekend van The Santa Fe Connection, stelde “The Essences of Angels” samen, vijf in getal.

“Na het lezen van het boek ‘Engelen als levensbegeleiders van Petra Schneider en Gerhard K.Pieroth, gebeurde er iets met mij. Ik kreeg heel sterk te horen:”Engelen-essences maken? Dat kun jij ook”. Heel verbaasd over deze aanwijzing en nog niet zo heel zeker van mezelf, ben ik daar eens over na gaan denken en daarna aan de slag gegaan. Ik heb engelenkaartjes gemaakt, met alleen de namen van de engelen erop geschreven. Het kaartje, dat het meest oplichtte, zou de eerste engel zijn om aan te roepen en er een essence van te maken. Die eerste engel was Uriel. Om te beginnen kreeg ik zelf een healing; een prachtige ervaring en tot mijn verbazing en vreugde voelde ik dat de vloeistof de juiste trilling kreeg. Nog eens nagependeld en ja hoor, dat sloeg heel positief uit. Vervolgens contact opgenomen met een bevriende collega die bezig is met Touch for Health en daar al een hele weg mee heeft afgelegd. Ze werd heel enthousiast en zei:”Honderd procent goed!” Daarna werden de anderen engelenessences geboren. Nog eens naar een bevriende therapeute gegaan. Ze hield ze stuk voor stuk in haar handen, voelde en zei:”Wat deze prachtige lichtengelen met hun prachtige trillingen kunnen oden voor de mensen!” Een derde vriendin ging een paar weken later naar Zwitserland, naar een cursus om met engelen te leren werken. Ze had daar vijf van mijn flesjes engelenessences op een altaartje gezet. Twee vrouwen gaven een erg intensieve workshop. Tijdens de tweede dag pakten zij de flesjes en zeiden tegen mijn vriendin:”Deze energie gaat van WHAMMM! Recht de stof in! Laat je vriendin hier alsjeblieft mee doorgaan. Ze kan er veel mensen mee helpen”.

Dit geeft me veel kracht om met liefde en vreugde deze engelenessenties uit te brengen. Ik hoop, dat ze de mensen geestelijke steun, hulp en groei op spiritueel en stoffelijk gebied kunnen geven”.

5 aartsengelen

Engelen zijn lichtwezen die eenheid, liefde en vreugde brengen. Ze belichten alle aspecten van het menselijk streven en helpen de goddelijke principes te interpreteren. Ze stellen ons eindig denken in staat om tot een ruimer begrip te komen van de goddelijke oneindigheid en universele ordening. Zo kunnen we deze heilige, lichtende en stralende wezens altijd om hulp vragen, waar we ook zijn. Ze willen ieder mens bijstaan. Maar we moeten er wel om vragen. Met de Essences of Angels stemmen we ons makkelijker af op hun trillingen. We nodigde de vijf aartsengelen Raphael, Gabriel, Uriel, Zadkiel en Michael uit om door deze essenties te werken. De volgende beschrijvingen geven inzicht op welk gebied een bepaalde engel kan werken.
Raphael

Raphael is de aartsengel van genezing, van heelkunst. Zijn werk bestaat uit het herstellen van de goddelijke orde door kracht en liefde. Hij brengt opnieuw een verbinding tot stand. Hij voedt en geeft kracht en werkt samen met talrijke engelen van genezing. Hij heelt ons wezenlijk, dus niet alleen ons lichaam, maar ook onze gevoelens, gedachten en onze band met het licht. Hij zorgt dat we een zijn. Zijn alomvattende liefde is als de zon die altijd schijnt.

Raphael kan op de volgende thema’s werken:
– reguleren van een lichaam dat ‘niet in orde is’;
– werkt op het bewustzijn van celniveau;
– bewustmaken van de geestelijke leerstap die bij ziekte hoort;
– bevrijden van de hinderlijke gedachtenpatronen en verkeerde mentaliteit;
– als iemand zich uitgesloten voelt van liefde;
– bij verbittering en moedeloosheid;
– voor spirituele heling, om weer een te worden;
– bij gekwetste gevoelens, liefdesverdriet en een gebroken hart;
– voor regeneratie en verjonging;
– voor vrouwen in de overgang;
– voor maagklachten en lage rugpijn.

Doe 1 druppel in het water om planten te begieten. Doe 1 druppel in het bloemenwater. Laat de helende energie van Raphael als een balsem van weldaad door je aura en chakra’s stromen, je huid, spieren, je botten en ieder orgaan. Laat iedere cel harmoniseren door deze balsem-energie te absorberen.

ZADKIEL

Zadkiel is de aarstengel van de groei en zelfontplooiing. Hij verbindt ons met ons potentieel. Hij wijst ons de weg om dit in ons dagelijks leven uit te dragen. Hij helpt ons te ontvouwen tot puur zijn. Zadkiel wordt ook de engel van aanroeping en gebed genoemd. Als wij bidden en mediteren, brengen wij ons goddelijk lichtend deel weer in harmonie met ons mens-zijn. Zadkiel ondersteunt het rijk van de feeen, deva’s en natuurgeesten, zodat planten, dieren en mineralen zich tot volmaakte vorm kunnen ontplooien.

Zadkiel kan op de volgende thema’s inwerken:
– voor zelfvertrouwen en duidelijkheid;

1.bij alle stappen en uitdagingen van het groeiproces;
2.bij angst om je eigen capaciteiten te erkennen de ‘de knop’ om te zetten;
3.transformeren van negatieve toestanden, beperkingen, gevoelens van minderwaardigheid en waardeloosheid;
4.voor meditatie, stilte en rust in gedachten;
5.brengt de lymfeklieren in balans en werkt afvoerend;
6.werkt kalmerend voor nerveuze mensen;
7.verjongt lichaam en geest in alle opzichten;
8.voor blijheid en vrijheid;
9.voor kinderen die alleen op de speelplaats staan;
10.voor kinderen van wie vader en/of moeder afwezig zijn;
11.verdriet door afscheid;
12.levenswater voor de aderen.

Doe een druppeltje op je pendel om zuiver pendelen te bevorderen. Werk aan 1 thema tegelijk. Laat je omhullen door de energie en kracht van aartsengel Zadkiel en laat deze energie door je lichaam stromen en je vervullen. Zijn licht van volkomenheid versterkt je goddelijke vonk

URIEL

Uriel is de engel van de materialisatie en structuur. Hij heeft de sleutel tot de materie en verankert de lichtkrachten van het bewustzijn in de materie. Hij brengt ons in het hier en nu en helpt bij het alledaagse herbeleven van spiritualiteit. Hij laat zien hoe spiritualiteit, materie en rijkdom met elkaar kunnen samengaan. Uriel is de hoeder van het lichaam en brengt lichaam, ziel en geest in harmonie met elkaar. Hij versterkt het

vermogen om naar de wijsheid van het lichaam te luisteren en geeft ondersteuning bij therapie.

Uriel kan op de volgende thema’s inwerken:
1. versterkt de lichaamskracht, met name als het lichaam extra kracht nodig heeft bij zwakte;
2. bij lichamelijke stijfheid en moeilijk in beweging komen;
3. om plannen ten uitvoer te brengen;
4. versterken van zelfvertrouwen, levensvreugde en vrolijkheid;
5. manifesteren, creeren en materialiseren;
6. zelfbewustzijn, zelfbewustwording, contact maken met het hoger zelf;
7. contact maken met mensen;
8. als steun en bekrachtiging voor mensen die geremd zijn om te praten, te spreken, te verwoorden;
9. maakt aura schoon (verbreker van sferen die niet om je heen thuis horen);
10. uitzuiveren van omgeving werk-, slaap-, huis-, wachtkamer enz.;
11. voor het beoefenen van schrijven en andere grafische werkzaamheden;
12. voor het zuiver houden van mensen die veel aan computerstraling bloot staan.

Laat de kracht van aartsengel Uriel door je lichaam stromen en voel hoe je alle visioenen en capaciteiten, die al in je zitten, kunt laten groeien, zodat zij in materiele vorm zichtbaar worden.

 

Gabriel

Gabriel is de aartsengel van de vernieuwing, verandering, harmonie en zuiverheid. Hij staat ons bij in tijden van verandering en geeft inzicht in het nieuwe. Hij maakt starre structuren los; oude vormen sterven af en veranderen in nieuwe. Hij dient de harmonie en zuiverheid. Zoals al wat geschapen is, meedoet in een eindeloze dans, zo danst ook Gabriel uit liefde voor schoonheid.

Gabriel kan op de volgende thema’s werken:
1. om het innerlijke kind te helen
2. om innerlijke beelden, dromen en visioenen te begrijpen;
3. voor vreugde en zin om te dansen
4. om stagnatie te doorbreken;
5. om troost te bieden;
6. voor geborgenheid, twee vleugels om je heen;
7. het brengt je met je gevoel naar achteren; maakt je bewust dat je een achterkant hebt;
8. werkt op keelgebied, keelpijn, communicatie;
9. maakt je op zielsniveau bewust van verschillende punten van je zieleroerselen;
10. brengt hoofd en maag in evenwicht;
11. om temperatuur in balans te brengen (voor koortsaanvallen twee druppeltjes op staartbeentje en kruin
12. in laatste fase van stervensbegeleiding;
13. rouwverwerking.

Laat de bruisende vreugde en helderheid van Gabriel je vervullen. Laat deze kracht door je aura stromen en voel de verlevendiging en de sensatie van prikkelende champagnebelletjes.
 

Michael

Michael is de aartsengel van bescherming. Hij houdt het evenwicht tussen de polen van licht en donker in stand. Zijn zwaard van energie werkt niet met geweld of strijd, maar komt voort uit pure liefde. Als de mens bereid is te leren en inzicht te verwerven, dan gebruikt Michael zijn zwaard van pure liefde dat schaduwen oplost, zodat belastende, vreemde energieen wijken.

Michael staat ons bij wanneer we het moeilijk hebben. Michael kan op de volgende thema’s werken:
1. in alle situaties waarin bescherming nodig is;
2. voor zelfdiscipline, orde; om structuur te zien en orde te scheppen;
3. als je in de put zit;
4. als je je leeg en krachteloos voelt;
5. om je aura te reinigen en te stabiliseren;
6. om je van karmische bindingen, dwangmatigheden en beperkingen te bevrijden;
7. om je onderscheidingsvermogen te versterken;
8. om ruimtes te reinigen en om deze zuiver te houden; bijvoorbeeld om je therapieruimte ‘s morgens en ‘s avonds van belastende energieen te bevrijden;
9. voor als de roep van een verslaving te sterk is;
10. om trauma’s op te lossen;
11. om je blij te voelen en het licht te zien;
12. om met twee voeten op aarde te staan.

Werk aan 1 thema tegelijk. Laat de energie van aartsengel Michael je omhullen en je aura vullen, zodat je aura sterker wordt. Laat deze kracht door al je chakra’s stromen en voel hoe weldadig je hele energiesysteem wordt gezuiverd en voorzien wordt van energie.

 

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *