Sterrenbeeldstenen boogschutter

 

Boogschutter 21 november tot 21 december

Het beeld van de BOOGSCHUTTER is half dier (gericht op zijn innerlijk, zijn voelen/ ervaren, zijn instincten) en half mens (gericht op zijn onderzoekende geest, de buitenwereld). De kracht van de BOOGSCHUTTER ligt dus in het scheppen van overgangen tussen deze twee manieren van ervaren en verwerken, waardoor je, als je op je best bent, tegendelen leert verenigen en tot een levenswarme wijsheid kunt komen waarmee je anderen kunt helpen. Je hebt behoefte aan afwisseling; je bent altijd op zoek naar de rode draad, je wilt verborgen samenhangen ontdekken en daar intu�tief op inspringen. Dat is de bron van jouw optimisme. Het verbreden van je horizon past daarom zo goed bij de Boogschutter. Als je dit niet zou doen, niet in beweging zou blijven (geestelijk en/of lichamelijk) dan kun je jezelf niet zijn en ben je veel minder goed in staat je problemen te verwerken. Door jou zoeken, je enthousiasme en je toekomstgerichtheid ben je echter geneigd jezelf (hoge) idealen te stellen en er naar toe te leven, maar je zoekt je idealen zelden dichtbij. Je kunt je kenmerken door grote kennis van nieuwe en verre gebieden (bijv. filosofische zaken) op een concrete of geestelijke manier.

Het teken BOOGSCHUTTER maakt dat je al het nieuwe en al de mogelijkheden nodig hebt, dat je enerzijds als een ram overal op af kunt stormen en anderzijds als een leeuw ook innerlijk bezig kunt zijn. Dit kan eerzucht met zich meebrengen

Sterrenbeeldstenen;

De amethist; bevordert spiritualiteit, geeft geestelijke rust, tegen slapeloosheid, bij nek- hoofd- en schouderklachten, goed voor de lever en de maag en tegen spataders.

De lapis lazuli; is voor vriendschap, zelfvertrouwen, tegen nervositeit, geeft kijk op eigen mogelijkheden, bevordert de intu�tie, het uiten en maakt behulpzaam.

De turkoois; beschermt tegen negatieve invloeden, zorgt voor daadkracht en het uiten van gevoelens, helpt bij overgangsklachten en de lever.
 

Het is niet altijd goed om een sterrenbeeldsteen te dragen, omdat je zo een te sterk aanwezige eigenschap nog eens versterkt. Dan kun je gaan kijken om de juist zwakkere eigenschappen te gaan versterken.
 

De jaspis; maakt praktisch en realistisch

De granaat; geeft de wil om iets af te maken

De citrien; geeft zelfvertrouwen

 

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *