Citaten voor inzicht en inspiratie

  Citaten voor inzicht en inspiratie

Elk van ons heeft haar/zijn eigen gave die ze aan deze planeet kan schenken en elk leven draagt het potentieel in zich om een positief verschil uit te maken. Door zelfverfijning ontdekken we wat we kunnen geven aan de planeet. En we komen tot zelfverfijning door te besluiten onze eigen verantwoordelijkheid op te nemen. Dit maakt ook deel uit van de uitdaging of de vreugde – afhankelijk van hoe we het bekijken – van onze levensreis. Deze gave werkelijk tot uiting brengen is de kunst van ‘In Resonantie’ zijn. Dus bieden we de hiernavolgende informatie en citaten enkel aan om je te inspireren om te beginnen, of verder te gaan, met je persoonlijke pad van begrijpen. Het leven beidt ons met gulle hand veel prachtige ervaringen aan, die ons toelaten voortdurend ons beeld van de realiteit te wijzigen. Veel citaten die ik aanhaal, hebben mij persoonlijk geïnspireerd of inzicht gegeven, wat me heeft geholpen om mijn eigen model te vormen. Of je het Goddelijke nu ‘God’ noemt of ‘Boeddha’, ‘Allah’ of ‘Opperste Intelligentie’- we kunnen ons allemaal richten op deze scheppende kracht en haar vragen zich op elk ogenblik volledig tot uiting te brengen in ons leven.

In een Ideale Wereld In een ideale wereld erkennen mensen de perfectie die de hele schepping en elke levensvorm in zich draagt. In een ideale wereld zien we helder het doel van de schepping en beminnen we elkaar dan ook onvoorwaardelijk en veroordelen we niet. In een ideale wereld werken we samen in eenheid, als één verbonden volk dat wordt gemotiveerd door en vreugde vindt in een gemeenschappelijk visioen dat we zijn voorbestemd te vervullen. In een ideale wereld is iedereen feilloos.

In een Wereld in Overgang
In een wereld in overgang moeten mensen zich nog bewust worden van hun meesterschap. Sommigen herinneren het zich en vervullen hun blauwdruk in overeenstemming met het spel van Eenheid. Sommigen proberen er nog altijd wijs uit te worden. Anderen genieten nog steeds – of niet – van de uitdaging ‘in het duister te zitten’, betoverd door het spel van overleven in de fysieke realiteit. Er is veel dat de krijger kan verleiden vooraleer de magiër tevoorschijn komt: faam, geld, macht. En de kwaliteiten van het ZIJN in integriteit en onberispelijkheid worden soms overschaduwd door geheime persoonlijke agendapunten en verlangens.
In een wereld in overgang zijn er boodschappers die – zoals je misschien al hebt ondervonden – niet altijd feilloos zijn. Als je je afhankelijk opstelt van deze boodschappers zou je wel eens ontgoocheld kunnen worden.
In een wereld in overgang is de kwaliteit van het gebruiken van je eigen onderscheidingsvermogen erg waardevol. Onderscheidingsvermogen stelt ons in staat te weten dat de boodschappers hier enkel zijn om ons te inspireren, opdat we de kracht ontdekken van de leiding van de Goddelijke Stem die wij allemaal in ons dragen.

Uit voorwoord van ‘In Resonantie’ door Jasmuheen

 

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *