Energetische vervuiling

 

Energetische vervuiling

Energie be�nvloeding valt niet altijd te voorkomen. Aura’s en chakra’s van mensen communiceren nu eenmaal met elkaar. Als je een mooie workshop hebt gedaan of een prachtige avond met je vriend hebt doorgebracht, dan geniet je er de volgende dagen soms nog helemaal van na. Maar wanneer een ervaring onprettig was zet je het bewust zo snel mogelijk weer van je af. Dit geeft al aan dat je energieaankleving wel enigszins kunt sturen, zeker als je je er bewust van bent. Zo weten we allemaal dat energie blijft hangen in je kleding. Maar weet je ook dat vooral veel dode, vermoeide, zware energie blijft hangen in haren? Als de kapper je herhaalde malen door je haren strijkt neemt hij zeer veel van deze energie van je af . Maar omgekeerd is het werken in een kapsalon met veel haren, energetisch heel vervuilend. Het vraagt veel kracht van je kappers aura om deze energie steeds te transformeren. Maar ook het werken in een emotioneel beladen omgeving, zoals bij een healerspraktijk, tandarts, ziekenhuis, gezinszorg, maatschappelijk werk, psychotherapeut, enz., vraagt veel van iemands energie.

Groepsenergie

Toen mijn moeder een poos voor revalidatie in een verpleeghuis woonde, was ik elke keer weer blij als ik fris buiten stond na afloop van een bezoek. Het gebouw was vriendelijk en mooi ingericht, mijn moeder en het personeel waren aardig, daar lag het heus niet aan. Wat wel gebeurde was dat ik na slechts enkele minuten al mijn kruinchakra dichter voelde gaan. Ik resoneerde, zonder dat ik daar wat aan kon veranderen, mee met de atmosfeer in het gebouw. Er wonen in een verpleegtehuis voornamelijk mensen die niet veel toekomst meer voor ogen hebben en dus ook hun kruinchakra min of meer gesloten houden. Daarmee komt er geen elektriserend, positief makend licht meer naar binnen via de kruin en voel je je eerder moe en mat. Je geeft sneller op. Voor de mensen die daar langere tijd wonen en niet al te vaak in een andere omgeving of in de frisse buitenlucht komen, zullen de dingen uit de omgeving steeds minder interessant worden en het gevaar bestaat dat ze daardoor steeds meer naar binnen keren De “och laat mij maar” houding wordt daar dan ook een bekend verschijnsel en het versterkt elkaar.

Omgekeerd kun je van deze overeenkomstige groepsenergie ook gebruik maken bij je ascensionproces en innerlijke ontwikkeling. Als je geregeld een spirituele workshop doet met mensen die Licht en Liefde kunnen vasthouden en omhoogtillen, versterkt dit elkaar enorm. Je neemt deze energie voor de volgende dagen mee naar huis, waardoor jouw energie ook “hoog, licht en liefdevol” kan blijven en ook je eigen omgeving daardoor weer positief be�nvloedt.

Wanneer je regelmatig aan een dergelijke groepsbijeenkomst deelneemt versnelt dit dan ook enorm je eigen ontwikkeling en lichtkracht. Open staan Ik ken iemand wiens aura heel open staat, vooral op de zonnevlecht en het basischakra. Zo gauw ze langs iemand gaat neemt ze energie over op deze chakra’s en dit bezorgt haar via de milt- en levermeridiaan meestal hoofdpijn. Vaak ook neemt ze met haar aandacht via haar voorhoofdchakra al zoveel energie van een ander over, dat ze ook via dit chakra rechtstreeks hoofdpijn kan krijgen. Dit maakt dat het voor haar veel prettiger is in een omgeving van mensen (planten, kristallen) te zijn die stralen. Meetrillen Als je jouw gedachten uitreikt naar iemand die het heel moeilijk heeft, of als die ander aan jouw denkt, dan kun jij je heel neerslachtig en moe gaan voelen. Je gaat je net zo voelen als die ander omdat je in gelijke trilling gaat met diens energieuitstraling.

Als dit enige dagen voortduurt kun je je er ook lichamelijk ongemak van krijgen; hoofdpijn, buikpijn, misselijk, druk bij je schedelrand, enz. Wanneer dit je geregeld overkomt zul je moeten leren goed in en bij jezelf te blijven, ook als je samen bent met anderen. In jezelf te zitten en niet vaag aanwezig in jezelf. Met andere woorden, je eerste drie chakra’s openen en aan willen gaan. Een gezonde mate van egokracht op te bouwen, waarin je aura er dan ook voor jou is en geen vuilnisbak voor anderen wordt. Voor meetrillen kunnen er twee mensen hun verantwoordelijk nemen; de ontvanger en diegene die zich in een flinke dip voelt en steeds maar aan jou moet denken.

Aurabescherming

Je aura behoort overal even dik en beschermd te zijn. Des te meer je geaard bent en ja kunt zeggen tegen het leven, des te meer zal je aura ook uitgerust zijn met een aangepaste dikke beschermingslaag. Des te meer je in je hoofd of geest verblijft, des te meer je bezig bent met niet hier te zijn, des te meer invloed heeft de energie van buitenaf. Als je vanuit hoge lichtsferen, waarin geen negatieve energie meer bestond, op aarde komt, kan het zijn dat je aura niet dik genoeg is omdat je nog niet volledig de aarding kunt aangaan. Omdat het hier zo tegen valt in vergelijking met de sfeer waartoe je ziel behoort en in welke sfeer je altijd een open aura kon hebben. Een sfeer waarin het prima voelde met elkaar mee te trillen. Je zult dan wat langer tijd nemen om echt volledig alles te willen aangaan en aanvaarden hier op aarde. Ben je eenmaal zover ingedaald, dan kan je aura zich ook opbouwen en zal je gewaar zijn en bewustzijn ook beter in je innerlijk kind en je lichaam wonen. Het zal zich dan minder bezighouden met de omgeving. Of alleen in betrekking met jou, je innerlijk kind en aarding, maar niet zomaar. Daardoor zul je ook minder versmelten met je omgeving. Nu kan het zijn dat het toch een hele klus blijft om in een bepaald chakra of lichaamsdeel voldoende aanwezig te blijven of daar te stromen. Dit ongeacht of je vanuit een Hogere sfeer bent gekomen of niet. Bijna altijd zitten er dan traumatische herinneringen op deze plek of dit chakra, vanuit verleden levens. Gevoelens die je niet verwerkt hebt en ook niet opnieuw wilt voelen, maken dat je niet “woont”op deze plek. Vaak komt tijdens een healing of reading dit traumatisch voorval pas naar boven als jij daar sterk genoeg voor bent. Dit kun je niet dwingen. Soms heb je eerst een poos puur healing nodig om te aarden en sterker te worden. Op de plek waar je niet aanwezig bent in je lichaam, kun je gifstoffen aantrekken van buitenaf in je aura, maar ook kun je daar uiteindelijk lichamelijke klachten ontwikkelen.

Ervaring uit de praktijk

Laatst kwam een jonge vrouw bij me voor een reading en bij haar darmen zag ik krampachtige, zware en onrustige energie wat zo sterk leek dat het ook lichamelijk wel merkbaar moest zijn. Bij navraag bleek ze ook heel geregeld buikpijn te hebben. Ze had al van alles geslikt, ook voor haar darmen, maar het hielp niet echt, zei ze. Maar ik zag dat de energie niet van binnenuit kwam maar van buitenaf. Kijkend waar dat vandaan kwam zag ik een jonge man staan die heel chaotisch en druk en onrustig was. Zij noemde een paar namen en bij de naam van haar baas kwam er duidelijk bevestiging. Op kantoor kon ze nooit ongestoord zich op haar werk concentreren, omdat haar baas steeds maar overal rondging om bij te sturen en nieuw werk uit te delen. We hebben wat voorbeelden doorgesproken hoe ze zich kon beschermen tegen zijn onrust en daarnaast draagt ze ter bescherming en om de kracht van haar darmen weer op te bouwen, nu een tijgeroogsteentje op haar buik. Bij dit laatste voorbeeld gaat het om een situatie die wel snel op te lossen is, maar het is soms heel sneu om te zien hoeveel en hoe lang al, mensen last kunnen hebben van auravervuiling waar ze nog niet al te veel aan kunnen doen, meestal vanwege hun aarding.

 

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *