Sterrenbeeldstenen kreeft

 

Kreeft 21 juni-21 juli

Als we naar de kreeft kijken dan zien we een waterdier, dat een heel goed pantser heeft en een hele weke, zachte binnenkant. Spitsen we dit toe op de mensen met het sterrenteken KREEFT, dan zien we eigenlijk dezelfde eigenschappen terug. Het water staat hier voor het gevoel. Kreeften zijn gevoelsmensen, maar door hun gevoeligheid (zachte kern, weekhartig) hebben ze wel een goede bescherming nodig. Dat is de soms harde, koele afstandelijke buitenkant. Spiritueel gezien is de kreeft een psychisch teken en veroorzaakt daardoor een neiging tot occultisme. Ze zijn volhardend, wanneer zij zich iets voorgenomen hebben te volbrengen. Ze gaan evenmin overijld te werk; soms zijn ze zelfs te omzichtig.

Dus kreeft; je kunt je het beste ontplooien als je steeds gevoelsmatig betrokken blijft bij de dingen en mensen om je heen. Jouw energie is van nature naar buiten gericht, naar je omgeving. Je voelt wat zich daar afspeelt en daar ga je dan op een actieve manier op in. Ook je eigen rol daarin is erg belangrijk voor jou, al laat je dat niet zo gauw merken. Je kunt dat op verschillende manieren uiten; een rol achter de schermen, de vrouw of man met de broek aan, die zijn/haar partner tot steeds grotere prestaties aanzet, of je richt je omgeving zo in, dat je al je (ver)zorgende eigenschappen kan uitleven, waardoor je een belangrijke rol krijgt in een kleine gemeenschap of in je gezinsleven. Je bent in ieder geval voelbaar aanwezig, ondanks dat je een beetje teruggetrokken en indirect bent. Door je gevoeligheid kun je ook gemakkelijk gevoelens oppikken uit je omgeving welke niet eens van jou zijn (wat je niet in de gaten hoeft te hebben). Op een “paranormale” manier dus eigenlijk. Je voelt je dan angstig, gespannen of emotioneel misschien, terwijl je deze gevoelens onbewust overgenomen hebt van een ander. Je kunt ook makkelijk gevoelens, lief en leed van anderen aanvoelen en hun eventueel helpen met je goede zorgen. Jouw eigen gevoeligheid kun je goed uiten in creativiteit. Wel kan het zijn dat je zo gevoelig bent dat je je moet beschermen; het harde pantser van de kreeft! Want anderen hebben soms te makkelijk invloed op je als ze op jouw gevoel gaan spelen. Hierdoor kun je makkelijk gekwetst en/of teleurgesteld worden. Dit kan de reden zijn dat je zo hard probeert om die gevoeligheid niet te laten zien.

In de horoscoop spelen velen aspecten een rol, onder andere heeft dit te maken met wat, waar en welke planeten in welke huizen staan. Vaak kunnen de planeten elkaar tegenspreken, dit komt dan ook duidelijk naar voren in het dagelijks leven. Om hier echt een goed inzicht te krijgen zou je een uitgebreide horoscoop kunnen laten maken, hier heb je veel aan. Dit geeft duidelijk inzicht over je gevoel, denken, je kracht en je transformatie proces

Gezondheid

Als we naar de gezondheid van de KREEFT kijken, dan zien we een paar zwakke plekken; neiging tot bloedarmoede, maag en buikgebied is kwetsbaar, stofwisseling en keel.

Bijbehorende stenen

De maansteen: hoort bij de (intu�tieve) gevoelens, liefde, zachtheid, hoop, maakt de maag zachter (en helpt bij onvruchtbaarheid.)


De smaragd:
zorgt voor harmonie, bij hartgevoelens. Brengt balans tussen je gevoel en geestkracht. Laat je beter naar je lichaamssignalen luisteren. Helpt ook goed bij hartenpijn en verder kunnen gaan.

De rozenkwarts: maakt liefdevol, creatief en geeft je tevredenheid over jezelf en de ander.
 

De labradoriet: beschermt de aura, zodat de kreeft niet allerlei gevoelens van anderen oppikt. Voert eigen reacties sneller af. Geeft energie en kracht om bij jezelf te blijven.

 

Het is niet altijd goed om een sterrenbeeldsteen te dragen, omdat je zo een te sterk aanwezige eigenschap nog eens versterkt, b.v. de gevoeligheid. Dan kun je gaan kijken om de juist zwakkere eigenschappen te gaan versterken:

De onyx en de jaspis: versterken de standvastigheid en geven aarde-energie.

De robijn: een spirituele leidinggevende steen, geeft kracht en maakt actief.
 

De chrysocolla en de aquamarijn: maken de emoties rustiger en stimuleren het uiten.

De hematiet: tegen bloedarmoede en geeft doorzettingsvermogen, voor aarding.

De citrien: versterkt maag, buik, geeft concentratie, zelfvertrouwen en sterkt de zenuwen bij emoties. Helpt de zonnevlechtchakra

   

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *