Sterrenbeeldstenen Leeuw

 

De Leeuw 21 juli-21 augustus

Als je naar de leeuw kijkt, zie je de koning der dieren. Een trotse en ingetogen houding, Actief als het nodig is en rustig als dat kan in een situatie. Eigenlijk maakt hij zich niet onnodig druk. Wel wil hij erkend worden in zijn positie; als dat niet gebeurt kan hij uit zijn slof schieten.

Bij mensen die geboren zijn onder het teken LEEUW zien we soortgelijke eigenschappen. De LEEUW is een VUUR-teken; het vurige en warmbloedige zien we als hij iets wil bereiken. Daarnaast is de LEEUW ook een VAST teken. Dit wil zeggen dat hij alle indrukken die hij opdoet uit zijn omgeving goed in zich opneemt en innerlijk probeert te verwerken. Spiritueel gezien zijn ze goede leiders, doch slechte volgelingen. Ze zijn zeer vast in hun mening, wanneer zij zich aan iets wijden doen ze dat met hart en ziel. In niets zijn zij weifelend of onverschillig. Het luisteren naar zichzelf, zijn ego, is bij de LEEUW een natuurlijk proces. De LEEUW zal altijd proberen zichzelf te zijn; vanuit zichzelf te leven en dus niet door constant met de buitenwereld bezig te zijn. Voor anderen kan het daarom lijken dat hij ego�stisch is. Ook heeft de leeuw duidelijke voorkeur voor hen die zij liefhebben. Zij zijn oprechte en trouwe vrienden en grootmoedig maar duidelijk tegenover hun “vijanden”. Als de LEEUW zich in de balans tussen zichzelf en de anderen staande weet te houden zal het zijn zelfontplooiing ten goede komen en zijn zelfvertrouwen versterken. Als hij dit zelfvertrouwen uitstraalt kan dat voor anderen een stimulans zijn. Hierdoor kan de LEEUW een stralend leider worden. Maar als hij te onzeker is kan hij overdreven erkenning nodig hebben van anderen en hij kan dan een autoriteit worden, macht en heerschappij willen hebben om zichzelf te bevestigen. Als de LEEUW erg onzeker is en niet voldoende erkenning krijgt, kunnen zijn warme eigenschappen omslaan in absoluut niet volgzame karaktertrekken: eigenbelang, heerszucht en dwingelandij, grootspraak en machtsvertoon. Afhankelijke van zijn ascendant is de LEEUW van nature niet erg reislustig. De LEEUW kan op het ene moment alles willen hebben en het andere moment weer rustig alles weggeven. Soms doet hij dat weggeven dan weer om zelfvertrouwen en waardering te vinden.

De LEEUW is heel dynamiek, levenskrachtig, heeft veel warmte, creativiteit, loyaliteit, edelmoedigheid, wilskracht, ambitie en hij kan een echte levensgenieter zijn.

 

Bijbehorende stenen

De gele citrien: bij de zonnevlecht versterkt warmte, positiviteit, concentratievermogen, het zenuwgestel en maakt vrolijk.

De olivijn: werkt op het hart, het innerlijk, beschermt tegen negatieve invloeden en geeft balans tussen het gevoel en het verstand.

De bergkristal: sterkt het hart, de rug en de botten, geeft energie, helder denken, is tegen depressie, angst, vermoeidheid en helpt bij de overgang. Alternatieven voor de wat zwakkere eigenschappen;
 

De rozenkwarts: maakt zachter, milder en gevoeliger.
 

De amethist: geeft bezinning en spiritualiteit.
 

De chrysocolla: stimuleert de tolerantie.
 

De lapis lazuli: geeft rust en maakt vriendschappelijker.
 

Onyx: standvastigheid en aardend, vermindert piekeren.
 

Granaat: wilskracht, levenskracht en doorzetten.
 

Jaspis: realiteit, hulpvaardigheid.
 

Turkoois: emotionele veiligheid.

   

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *