Sterrenbeeldstenen maagd

 

De Maagd 21 augustus- 21 september.

De maagd is een aarde-teken. Deze mens is voornamelijk gericht op de tastbare en concrete werkelijkheid. Het meest is hij/zij vertrouwd in de wereld waarin men de dingen kan zien, horen, ruiken, voelen en proeven. Alles, wat niet zintuiglijk is waar te nemen, kan worden ontkend of zo concreet mogelijk gemaakt. Als de maagd in het leven dingen tegenkomt, wil hij/zij dit praktisch oplossen en verwerken. Dingen, handelingen, gevoelens moeten al gauw een doel dienen. Een maagd zal zich dienstbaar opstellen, situaties willen redden. De maagd probeert niet alleen begrip te kweken, het de anderen te laten begrijpen, maar de maagd werkt ook naar concrete vormen toe, naar een re�le en praktische basis. Deze mens kan zich daarbij zo neutraal opstellen dat hij/zij zichzelf haast vergeet. Als de maagd niet regelmatig de gelegenheid krijgt zich te verbinden met anderen, zich te verplaatsen in anderen en met de aldus verkregen informatie op een concrete, oplossende manier aan het werk kan gaan, zal hij/zij zich niet lekker voelen. Dienstbaarheid is voor de maagd geen opoffering, maar “ik”-bevestigend. Door op die manier bezig te zijn voor anderen, vindt de maagd zichzelf. Leert hij/zij. Bij de anderen komt de maagd soms fantasieloos, neutraal, of onpersoonlijk over. De maagd zal steeds zoeken naar nieuwe prikkels. Deze mens doet dit vooral met oog voor detail en praktische methodes. De maagd kan ook vlot overspringen van het ene naar het andere onderwerp of detail.

Vaak is de maagd kritisch, heel netjes en wat preuts. Het netjes zijn is ook noodzakelijk voor de maagd, want als alles rondslingert verliest de maagd het gedetailleerde overzicht en komt hij/zij niet vooruit. Door concreet en netjes, stap voor stap te werk te gaan behoudt de maagd overzicht. Soms wordt er wel eens te ver gegaan in de opruim/ overzicht- behoefte. Ook kunnen maagden in de gaten houden dat ze niet alleen de boel netjes maken, maar ook tijd nemen om te verwerken. Het onpersoonlijke, het dienstbare en neutrale van de maagd, maakt dat anderen het gevoel hebben niet gemakkelijk door te kunnen dringen tot de werkelijke ik. Vaak ook hebben vrienden van de maagd nog een praktisch nut; de een kan goed klussen, de ander koken, enz.

Een maagd houdt niet zoveel van “nutteloze” gezelligheid. Als de maagd problemen niet goed aankan, niet goed verwerkt, reageert hij/zij het meest met spijsverteringsproblemen; maag en darmen.

Kristallen voor de maagd

De agaat: schenkt de maagd harmonie, tevredenheid, stimuleert positiviteit en sterkt het hart(gevoel). De agaat kan niet alleen als hanger worden gedragen, maar ook als schijf in de kamer neergezet worden. Als er licht door kan schijnen komt de schijf tot leven en zal je oog er telkens op vallen. Neem bij voorkeur, als maagd, een grillig belijnde agaat. Dit doorbreekt de wat strakke levenshouding en het rechtlijnige denken.

De rode jaspis: geeft de maagd houvast en levenskracht. Het is ook een goede steen bij maag, gal, lever, nieren of prostaatproblemen.

De carneool: maakt levenslustig, blij, stimuleert verbindingen naar anderen vanuit de gevoels- en emotionele niveaus en versterkt de seksualiteit. Bij onderrug-klachten, zenuwpijnen, ischias en lage bloeddruk helpt carneool ook goed.

Bepaalde eigenschappen kunnen soms door bovenstaande sterrenbeeld-stenen teveel versterkt worden. In dat geval kun je beter een steen nemen voor de wat zwakkere kanten;

De turkoois: welke beschermend werkt en vriendschappen versterkt. De aquamarijn: stimuleert het uiten van het gevoel.

De chrysocolla: ontkrampt het hartgevoel, druk op de borst door ingehouden gevoelens, maakt warm en vriendelijk en helpt bij het vinden van emotioneel evenwicht. Een uitstekende steen bij alles wat vastzit, ontkrampt moet worden; menstruatie-problemen, rugpijn, enz.

De rozenkwarts: stimuleert de zachte en mildere kanten, schenkt geborgenheid en maakt creatiever.

   

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *