Sterrenbeeldstenen ram

 

De ram (21 maart- 21 april)

De ram is een sterke persoonlijkheid. Hij heeft kracht, pit en moed. Hij is heel trouw. Soms kan hij wel wat achterdochtig of zelfs jaloers zijn. In de regel is de ram iemand die �recht door zee’ is. Hij is kritisch betreffende idee�n van anderen. Vaak vindt hij dat hij gelijk heeft. Soms is hij zelfs wat bazig. Er is niet altijd ruimte voor gevoelens ondanks dat de ram veel warmte kan geven.
Dit sterrenbeeldtype eet niet altijd goed. De lichamelijk zwakke punten kunnen de maag, lever of nieren zijn. Verder kan de ram voor anderen wat saai overkomen.

Bijbehorende stenen

De rode jaspis versterkt de levenskracht en moed. Hij ondersteunt het doorzetting vermogen. Bovendien is hij goed voor de maag, de gal en de lever.

De rode robijn
is de steen van de pausen, de koningen en keizers. Hij versterkt de leidinggevende krachten in de mens. Je voelt je er krachtig en machtig door. De steen doet je je eigen inzichten en idee�n volgen. Hij sterkt de wil. Hij zorgt dat je voor jezelf opkomt. Ook deze steen activeert de levenskracht en het basischacra.

De oranje carneool
werkt op het relatie-chacra. Hij versterkt de seksualiteit, de ondernemingslust en vrolijkheid. Hij laat je je minder eenzaam voelen. Je wordt erdoor verlevendigt om het leven aan te gaan. Bij lage bloeddruk werkt hij dan ook gunstig maar ook bij ischias en zenuwpijnen kan hij goede diensten bewijzen. Het is niet altijd goed te kiezen voor je sterrenbeeldsteen

Een al sterke eigenschap van de ram kan hierdoor te overheersend worden omdat de stenen dezelfde marskrachten in zich dragen. In dat geval kun je beter een passende steen zoeken voor de zwakke kanten van dit teken.

Lapis lazuli voor de harde werker.

Rookkwarts om minder wantrouwend te zijn.

Turkoois om nog positiever om te kunnen gaan met anderen doordat de steen je gevoelsmatig beschermt Amethist om bij dit aardse type de spirituele en geestelijke kanten te activeren. Amethist brengt ook inzichten. De zacht makende rozenkwarts om het gevoelsleven milder te maken. Een grillige agaat bij wat saaie rammen. Op een rustige manier kunnen ze dan wat los komen van oude patronen.

   

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *