Sterrenbeeldstenen steenbok

 

STEENBOK 23 december t/m 20 januari

Het dier steenbok is een klimmer; hij vertoeft het liefst boven op de kale rotsen en loopt en springt met een zekerheid op smalle richeltjes en over diepe kloven. De mens STEENBOK is ook een klimmer; hij is ambitieus. Hij heeft de behoefte dingen op te bouwen via de weg van zekerheid en tastbaarheid. De concrete werkelijkheid dient bij jou, STEENBOK, als uitgangspunt.
De manier waarop je deze stoffelijke/aardse zaken aanpakt is naar buiten gericht, je hebt anderen nodig om zekerheid in de buitenwereld te scheppen. Je neemt niet zo snel het initiatief, je blijft liever wat op de achtergrond totdat je door stimulatie van buitenaf geactiveerd wordt om tot actie over te gaan. Om zekerheid in de buitenwereld te brengen, het liefst zo concreet en vastomlijnd mogelijk, kun je (vaak in stilte) hard en volhardend werken aan wetten, regelingen, structuren, voorstellen, enz., die als doel hebben de buitenwereld te structureren, te regelen, in stand te houden en te ordenen. Je bent daarbij erg doelgericht, al kan dit doel misschien pas na jaren bereikt worden. Voor jou is er niets idealer dan je eigen zekerheden op te bouwen en je kunt daarbij heel volhardend te werk gaan en de gelegenheid voor een stap in die richting geduldig afwachten. Je bent niet direct een vernieuwer, maar eerder een persoon die orde op zaken stelt binnen bestaande zaken. Je lijkt hierin dan vrij individualistisch en onafhankelijk, maar dat is slechts gedeeltelijk waar. Je bent niet gericht op een veelheid aan vrolijke contacten en je zult daarom wel eens als een eenling overkomen. Maar je bent wel afhankelijk van de mensen en dingen om je heen en je bent op dit punt dan ook erg gevoelig. Daarom zal je ook proberen een rol te spelen in de gemeenschap waarin je bevestigd wordt. Dit maakt dat je soms wel erg streberig, ambitieus kan zijn. Pas wanneer je jouw (maatschappelijke) positie op een concrete en tastbare manier veilig hebt gesteld heb je jouw doel bereikt. Als jij hierin geremd of geblokkeerd wordt kun je, uit pure onzekerheid, keihard worden en een mentaliteit ontwikkelen die bereid is ‘over lijken te gaan’, of je trekt je terug en wordt helemaal neerslachtig en melancholiek.

Het feit dat je eigenlijk heel afhankelijk bent van je buitenwereld maar daarin juist een onafhankelijke rol wilt spelen, kan een van de redenen zijn dat je jouw emoties heel moeilijk laat zien. Dat wil voor jou zeggen; het laten zien van je zwakke plek en dus zal je dat altijd proberen te voorkomen. Hierdoor kun je overkomen als een uiterlijk koel persoon en in je contacten erg gereserveerd zijn

  Je kunt het beste uit de verf komen als je de wereld om je heen zo maakt dat je daarin een gevoel van zekerheid en veiligheid krijgt (dit kunnen ook mensen zijn). Je bent het liefst bezig met het in stand houden van waarden en normen (soms ook tradities) en vergroting van je zekerheid. Aan deze manier van bezig zijn en vooral de erkenning van buitenaf die je daardoor krijgt, zal je een gevoel van eigenwaarde en belangrijkheid geven. Als we jou dus een gevoel geven van waardering, zal je hard werken en je er totaal voor inzetten. Geven we je die waardering niet dan zal je van alles ondernemen om toch die erkenning te krijgen. Dit is namelijk jouw manier om bevestiging te krijgen. Je kunt daarbij wel erg streng voor jezelf en anderen zijn. Wel ben je rechtvaardig.


Kristallen van dit teken:

smaragd: zorgt voor het verwerken van hartzaken, harmonie, balans tussen denken en voelen, inzicht, geestelijke groei en is goed voor hart en ogen.

onyx: maakt stabiel, ernstig, doelbewust, geconcentreerd en geaard. Helpt bij oorsuizingen en doofheid.

chalcedoon: helpt bij het weer kunnen gaan uiten van gevoelens, niet in drift maar zacht en rustig.

Het is niet altijd goed om een sterrenbeeldsteen te dragen, omdat je soms zo een te sterk aanwezige eigenschap nog eens versterkt. Dan kun je gaan kijken om juist de zwakkere eigenschappen te gaan versterken.

bergkristal: lichtpuntjes zien, overzicht, helderheid, kruinchakra.

carneool / barnsteen: tweede chakra, warmte, spontaniteit en samen ‘zijn’.

aquamarijn: uiten van gevoel, rustig denken, huidklachten.

amethist: spiritualiteit, ontspannen, tegen hoofd- en nekpijn.

rozenkwarts: creativiteit, speelsheid, innerlijk kind, vertrouwen. magnetiet: knie�n en gewrichten, doorstromen, doorbloeden, aarden.

citrien: spijsvertering, zonnigheid, zenuwen.

   

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *