Sterrenbeeldstenen tweeling

 

De tweeling ( 21 mei-21 juni)

Bij nervositeit kan de tweeling gevoelig zijn voor hart, maag of longproblemen. Spiritueel gezien is de geest van de tweeling helder hebben zij vaak behoefte aan nieuwe uitdagingen en zijn vaak opzoek naar nieuwe spirituele ervaringen. De tweeling praat vaak vlot , is veelzijdig en heeft vaak een goed organisatie vermogen. Hij is ruimdenkend en kan zich goed in anderen inleven maar verliest daarbij niet zichzelf. Hij is een verstandelijk, kritisch en leergierig iemand. Graag wil hij overal bewijzen voor hebben. Kortom een prettig iemand in de omgang, maar soms wel wat nonchalant.

Bijbehorende stenen

De goudtopaas toont het warme actieve karakter dat ook de tweeling heeft. De steen is bovendien goed voor de lever, het hart en de vaten. Hij versterkt de positieve levensinstelling en schenkt inzicht in de levenservaringen.

De citrien is ook weer een opwekkend warme steen die de concentratie en het zenuwstelsel sterkt bij extra inspanningen. Het verstand blijft dan de emoties beheersen.

De tijgeroog, ook weer een verwarmende steen, versterkt de kracht om bij jezelf te blijven. Hij beschermt de drager tegen negativiteit uit de omgeving. Er ontstaat meer zelfvertrouwen en je zult minder geneigd zijn lang de kat uit de boom te blijven kijken. Ook werkt de steen goed bij astma en bronchitis

De chalcedoon versterkt het uiten van de gevoelige kant zoals kinderen dit nog makkelijk kunnen. Uitingen zullen niet in drift gedaan worden maar zacht en rustig.

 

Zwakke kanten van dit teken:

De turkoois om doelbewust te blijven.

De aquamarijn stelt de tweeling in staat spiritueel bewuster te worden, te luisteren naar zijn ziel en die van de ander.

De rozenkwarts verzacht het gevoel en de jade schenkt wijsheid en rust vooral bij overactiviteit.

   

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *